OverStitch

Het OverStitch™ endoscopisch hechtingssysteem: een geavanceerde techniek in endoluminale chirurgie waardoor artsen hechtingen van volledige dikte kunnen maken met behulp van een flexibele endoscoop.

Dankzij de aanpassing van hechtpatronen, biedt OverStitch™ toegang tot een ruime keuze aan bariatrische en gastro-intestinale procedures: Endoscopische Sleeve Gastroplasty, ESS.

De hechtdraad over de volledige dikte integreert de muscularis en verlengt de duurzaamheid van de weefselbenadering.

Meerdere hechtpatronen ter ondersteuning van elk type bariatrische of gastro-intestinale procedure.

OverStitch Endoscopische Sleeve Gastroplastie

 

Endoscopische maagbypass-chirurgie is een nieuwer type minimaal invasieve procedure voor gewichtsverlies.

Bij endoscopische sleeve-gastroplastiek wordt een hechtapparaat in de maag ingebracht. De endoscopist plaatst vervolgens hechtingen in uw maag om deze kleiner te maken.

 

 

 

 Deze procedure kan een optie zijn als u aanzienlijk overgewicht heeft - een body mass index van 30 of meer - en dieet en lichaamsbeweging niet voor u hebben gewerkt.


Endoscopische sleeve gastroplastie resulteert in aanzienlijk gewichtsverlies.

Het helpt u af te vallen door de hoeveelheid die u kunt eten te beperken.

En de procedure is minimaal invasief, waardoor het risico op chirurgische complicaties wordt verminderd en een snelle terugkeer naar de dagelijkse activiteiten mogelijk is.

 

 

   

 

Net als andere procedures voor gewichtsverlies, vereist een endoscopische maagbypassoperatie een toewijding aan een gezondere levensstijl.

U moet uw dieet permanent gezond veranderen en regelmatig sporten om succes op lange termijn te garanderen met de endoscopische sleeve gastroplastie.

 

 

 

 

 

Lees meer over de Endoscopische Sleeve Gastroplastie in België